1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Het weer in Nerja

Door de uitstekende weersomstandigheden en het zonnige klimaat is Nerja uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming aan de Costa del Sol. Nerja ligt in de meest zonnige regio van Andalusië, 50 km ten oosten van Málaga. Het wordt in het noorden beschermd door het "Sierra de Almijara"-gebergte en heeft daardoor meer dan 2.800 zonuren per jaar met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 19,3 graden Celsius.

Meer dan 325 zonnige dagen per jaar heeft er voor gezorgd dat veel mensen uit andere delen van Europa besloten hebben om zich definitief in Nerja te gaan vestigen.

Het weer in de zomer in Nerja is meestal erg warm met weinig tot geen neerslag. De temperaturen zijn in Nerja dan meestal tussen 25 graden Celsius en 35 graden Celsius gedurende de dag. In de zomer daalt de temperatuur in Nerja zelden onder de 15 graden Celsius(nacht) en in augustus kan het kwik tot 40 graden celsius of meer stijgen. Helderblauwe luchten zijn er vrijwel gegarandeerd.

Wat voor kleding moet men meenemen en wat te dragen tijdens een zomervakantie in Nerja - men zal het heel luchtig moeten houden, zowel overdag als 's-avonds.

Gelukkig is de luchtvochtigheid in de zomer heel laag is en voelt de temperatuur anders aan dan bijvoorbeeld op een hete dag in Nederland. Het beste kan men zich echter tussen 12:00 uur en 16:00 uur niet blootstellen aan direct zonlicht. Het is trouwens dan in Spanje de tijd om te eten en siësta te houden. Mocht men toch in de zon zijn, zorg voor een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (zeker als men langere tijd in de zon is). Zorg ook voor voldoende bescherming van het hoofd. Als men net aankomt is het advies, langzaam aan de zon te wennen.

Een van de belangrijkste redenen voor veel mensen uit Noord-Europa om zich te vestigen in Nerja zijn de milde winters. De meeste winterdagen zijn onbewolkt en warm, maar in de avond koelt het flink af dus zorg voor warmere kleren voor de avonden. Januari is normaal de koudste wintermaand met een gemiddelde temperatuur van 12 graden Celsius.

Wat voor kleding moet men meenemen en wat te dragen tijdens een wintervakantie in Nerja - de meeste dagen zal men toch wel een trui of pullover aan moeten of een jas dragen, maar er zullen ook warme dagen zijn, zodat men lekker met een T-shirt kunt rondlopen in de zon. Vaak is het verschil tussen zon en schaduw groot.

Men moet er rekening mee houden dat het in de winter binnen in de huizen vaak kouder is dan buiten in de zon. De huizen zijn gebouwd voor de zomer en dan is het er lekker koel.

Zelfs in de winter valt er niet veel regen in Nerja. De regen begint in oktober en december is vaak de natste maand. Normaal regent het niet veel achter elkaar en worden wolken weer afgewisseld door blauwe lucht. Uitzonderingen zijn echter altijd mogelijk. Niets is vervelender dan één week vakantie te hebben in oktober of maart en zeven dagen regen te hebben. De kans is klein in Nerja, maar 100% uitgesloten is het niet.

Nerja ligt aan de Costa del Sol en de Wereldgezondheidsorganisatie beschrijft het klimaat van de Costa del Sol als een van de beste in de wereld. Nerja: de zomers zijn warm, maar niet te warm. Dit komt omdat er bijna altijd wel een verkoelend briesje waait. De winters in Nerja zijn mild met veel heldere blauwe zonnige dagen.

Gemiddelde maandelijkse temperaturen in Nerja


Gemiddelde maandelijkse zeetemperatuur in Nerja


Gemiddelde mzonuren per dag in Nerja