Het weer in Nerja

Door de uitstekende weersomstandigheden en het zonnige klimaat is Nerja uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming aan de Costa del Sol. Nerja ligt in de meest zonnige regio van Andalusi, 50 km ten oosten van Mlaga. Nerja wordt in het noorden beschermd door het "Sierra de Almijara"-gebergte en heeft daardoor meer dan 2.800 zonuren per jaar met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 19,3 graden Celsius.

Meer dan 325 zonnige dagen per jaar heeft er voor gezorgd dat veel mensen uit andere delen van Europa besloten hebben om zich definitief in Nerja te gaan vestigen.
 
Het weer in de zomer in Nerja is meestal erg warm met weinig tot geen neerslag. In de zomer zijn de temperaturen in Nerja meestal tussen 25 graden Celsius en 35 graden Celsius gedurende de dag. De temperatuur in de zomer in Nerja daalt zelden onder de 15 graden Celsius(nacht) en in augustus kan het kwik stijgen tot de 40 graden Celsius of meer. Helderblauwe luchten zijn er vrijwel gegarandeerd.
 
Wat voor kleding moet u meenemen en wat te dragen tijdens uw zomervakantie in Nerja - u zult het heel luchtig moeten houden, zowel overdag als 's-avonds.
 
Gelukkig is de luchtvochtigheid in de zomer heel laag is en voelt de temperatuur anders aan dan bijvoorbeeld op een hete dag in Nederland. Het beste kunt u zich echter tussen 12:00 uur en 16:00 uur niet blootstellen aan direct zonlicht. Het is trouwens dan in Spanje de tijd om te eten en sista te houden. Mocht u toch in de zon zijn, zorg voor een zonnecrme met een hoge beschermingsfactor (zeker als u langere tijd in de zon bent). Zorg ook voor voldoende bescherming van het hoofd. Als u pas aankomt is het advies, langzaam wennen aan de zon.
 
Een van de belangrijkste redenen voor veel mensen uit Noord-Europa om zich te vestigen in  Nerja zijn de milde winters. De meeste winterdagen zijn onbewolkt en warm, maar in de avond koelt het flink af dus zorg voor warmere kleren voor de avonden. Januari is normaal  de koudste wintermaand met een gemiddelde temperatuur van 12 graden Celsius.
 
Wat voor kleding moet u meenemen en wat te dragen tijdens uw wintervakantie in Nerja - de meeste dagen zult u toch wel een trui of pullover aan moeten of een jas dragen, maar er zullen ook warme dagen zijn dat u lekker met een T-shirt kunt rondlopen in de zon. Vaak is het verschil tussen zon en schaduw groot.
 
U moet er rekening mee houden dat het in de winter
binnen in de huizen vaak kouder is dan buiten in de zon. De huizen zijn gebouwd voor de zomer en dan is het lekker koel.
 
Zelfs in de winter valt er niet veel regen in Nerja. De regen begint in oktober en december is vaak de natste maand. Normaal regent het niet veel achter elkaar en worden wolken weer afgewisseld door blauwe lucht. Uitzonderingen zijn echter altijd mogelijk. Niets is vervelender dan n week vakantie te hebben in oktober of maart en zeven dagen regen te hebben. De kans is klein in Nerja, maar 100% uitgesloten is het niet.
 
Nerja ligt aan de Costa del Sol en de Wereldgezondheidsorganisatie beschrijft het klimaat van de Costa del Sol als een van de beste in de wereld. Nerja: de zomers zijn warm, maar niet te warm. Dit komt omdat er bijna altijd wel een verkoelend briesje waait. De winters in Nerja zijn mild met veel heldere blauwe zonnige dagen.

Gemiddelde maandelijkse temperaturen in Nerja
 
Onderstaande tabel toont de gemiddelde temperatuur  per maand voor Nerja:

JAN

FEB

MAR

APR

MEI

JUN

JUL

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

12C

13C

14C

16C

19C

22C

25C

26C

23C

19C

15C

13C

Gemiddelde maandelijkse zeetemperaturen in Nerja
 
De onderstaande tabel toont de gemiddelde zee temperatuur per maand voor Nerja
:

JAN

FEB

MAR

APR

MEI

JUN

JUL

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

14C

14C

14C

15C

17C

20C

24C

25C

24C

21C

18C

15

 
Gemiddelde zonuren per dag in Nerja
 
De onderstaande tabel toont het gemiddelde aantal zonuren per maand voor Nerja:

JAN

FEB

MAR

APR

MEI

JUN

JUL

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

6

6

6

8

10

11

12

11

8

7

6

5

 

Gemiddelde maandelijkse regenval in Nerja

De onderstaande tabel toont de gemiddelde maandelijkse neerslag in centimeters (cm) voor Nerja: 

JAN

FEB

MAR

APR

MEI

JUN

JUL

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

8

5.2

3.3

3.3

2.2

1.1

0.4

0.4

2.5

6.0

8.0

9.5

 


 
 

 

 

Het actuele weer

Het weer in Malaga Spanje

 

Bookmark and Share